print

Nieuws

CLV Plataanprijs voor de kunst & cultuurklassen

Het CLV lijkt te  worden bedolven onder de prijzen: leukste school van Nederland, bijna sportiefste school van Nederland, de Veenendaalse Cultuurprijs 2014 en als klap op de vuurpijl werd donderdag 2 oktober de Plataanprijs uitgereikt.

 

Als gebruikelijk door de oud-rector van het CLV: Evert van Baren. De Plataanprijs is ingesteld toen hij het CLV verliet. We praten dan over ongeveer tien jaar geleden. Bij die gelegenheid is een prijs ingesteld om onderwijsontwikkeling op het CLV te stimuleren. En in die afgelopen tien jaar hebben we ook al heel veel mooie projecten de revue zien passeren.

 

De studiedag van 2 oktober werd aangenaam onderbroken door deze feestelijke uitreiking. Er waren drie projecten genomineerd en alle drie hebben ze aan een Brugkuip vol belangstellenden laten zien waar ze mee bezig zijn. Want de bedoeling is dat we uit deze nominaties inspiratie putten voor ons eigen werk.

De eerste presentatie was van Henk Otte, die al een fors aantal jaren met zijn team geweldige wijdingen weet te organiseren voor de mavo-leerlingen. De tweede presentatie was van de kunst- en cultuurklassen. Het hele team dat aan deze talentrichting gestalte geeft, gaf acte de présence. Met hun jaarlijkse showcase in theater De Lampegiet zijn ze mogelijk ook ooit nog eens opvolger van de musical als winnaar van de Veenendaalse cultuurprijs. Wie weet…

Tenslotte was er een korte presentatie van het Taaldorp. Het Taaldorp kent al een wat langere traditie, maar is inmiddels een activiteit die stevig verankerd is in het curriculum van de moderne vreemde talen. Elk jaar weer spannend voor leerlingen en docenten. Elk jaar ook weer met uitstekende recensies van docenten en leerlingen. De huidige “burgemeester” van Taaldorp, Gerty Staring, gaf een fraai overzicht van wat het Taaldorp voor leerlingen in onder- en bovenbouw betekent en het was tevens een uitnodiging om in de week van 9 maart eens een bezoek brengen aan het dorp in de Kleine Kuip.

 

Toen kwam de prijsuitreiking zelf. Er stonden elf bossen bloemen klaar, twee Plataanbeeldjes voor de genomineerden die niet hadden gewonnen en één groot Plataanbeeld voor de winnaar.

En de winnaar van de Plataanprijs 2014 is: de kunst- en cultuurklassen.

De juryvoorzitter verhaalde over een moeilijke discussie binnen de jury omdat elk project om zijn  eigen redenen wel de Plataanprijs verdiende. Met name het feit dat dit project het meest voldoet aan de uitgangspunten van de Plataanprijs heeft de jury bewogen om  aan de kunst- en cultuurklassen de prijs toe te kennen.

  • CLV Plataanprijs voor de kunst & cultuurklassen
  • CLV Plataanprijs voor de kunst & cultuurklassen
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)