print

Nieuws

Nieuwe voorzitter Leerlingenraad

De leerlingenraad heeft een nieuwe voorzitter! Maxime Pascaud uit 4 mavo zwaait dit jaar met de hamer. Lees het exclusieve interview met Maxime op deze site.

 

Wat motiveert jou om voorzitter te worden?

Vorig jaar zat ik ook in de leerlingenraad en toen was ik het niet altijd eens met de manier waarop dingen geregeld werden. Ik vind dat de leerlingen vaker gehoord moeten worden, omdat zij vaak met de beste ideeën komen! Ook wil ik de leerlingenraad bekender maken en leuke acties organiseren.

 

Wat voor ideeën heb je voor de leerlingenraad?

Ten eerste vind ik dat leerlingen meer inspraak moeten krijgen in de organisatie van de examenstunt en het examengala. Ten tweede hebben we op dit moment niet echt een schoolfeest voor bovenbouwleerlingen, dus het lijkt me gaaf om voor deze leerlingen een schoolfeest te organiseren. Als laatste wil ik kijken naar de extra klassen. Nu hebben we de kunst & cultuur- en de sportklassen maar misschien moeten we onderzoek gaan doen naar meer richtingen en vakken die je zou kunnen volgen!

 

Hoe wil jij de leerlingenraad weer op de kaart gaan zetten?

We moeten meer projecten uitvoeren waar de leerlingenraad bekendheid mee krijgt. Het is heel belangrijk dat de resonansgroepen goed lopen en vaak bij elkaar komen. Misschien dat de leerlingenraad nog eens een grootse stunt moet uithalen om bekendheid te krijgen.

 

Hoe zie jij de perfecte school voor je?

Een perfecte school heeft een goede balans tussen leren en leuke dingen. Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en er niet gepest word. Ook is het belangrijk dat leerlingen gehoord en serieus genomen worden.

 

Heb je voldoende tijd voor het voorzitterschap nu je in je examenjaar zit?

Ik denk dat ik mijn school goed kan combineren met de leerlingenraad en dat ik in beide genoeg tijd kan steken om het te laten slagen.

 

Ben je bereid er voldoende energie in te steken?

Ja, want ik wil me inzetten voor de school en alle leerlingen. En het is het meer dan waard als we gehoord worden!

 

Hoe vaak zou jij willen dat de leerlingenraad samenkomt?

Om de week of eerder als er een dringend probleem is dat snel besproken moet worden.

 

Heb je zelf nog aanvullingen op dit interview?

Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen en zal mijn uiterste best doen om iedereen een kans te geven om zijn of haar stem te laten horen.

 

Op onze website vind je alle namen van de leden van de Leerlingenraad.

  • Nieuwe voorzitter Leerlingenraad
  • Nieuwe voorzitter Leerlingenraad
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)