print

Nieuws

Max (sportklas) en Lenna (K&C) in de brugklas

Dankzij SlamFM is het CLV dit jaar tot leukste school van Nederland bekroond (lees het bijbehorende artikel). Maar wat maakt deze school nou zo leuk? Uit eigen ervaring vertellen de twee brugklassers Max van Laar en Lenna de Boer wat zij hiervan vinden.


‘Ik heb voor het CLV gekozen vanwege de sportklas, dit maakte het CLV voor mij leuker dan alle andere scholen,’ vertelt Max. Beide leerlingen zijn naar het CLV gegaan vanwege de talentklassen en zijn hier ongelooflijk enthousiast over.

Iedere maandag sluit Lenna de schooldag af met het zevende en achtste uur Kunst & Cultuur. Dit zijn twee leuke en gezellige uren waarbij je om de acht weken weer een nieuwe periode start. Iedere week kan je je creativiteit uiten in vakken als beeldende kunst en drama.

‘Het leuke aan sportklas is dat je sporten doet die je normaal gesproken nooit zou doen.’ Volgens Max is het leukste van de sportklas de diversiteit. In tegenstelling tot de bekendste sporten als voetbal en hockey leer je hier allerlei nieuwe dingen.

‘Een ander groot voordeel van het CLV is het Brughuis,’ gaat Lenna verder. Op het CLV is er voor de brugklasleerlingen een apart gebouw. Daar hebben ze hun eigen kantine en hier hebben ze voornamelijk les. Lenna en Max zien dit als een voordeel, aangezien dit de stap van de basisschool naar de middelbare school verkleint. Verder zorgt het er ook nog eens voor dat je vele andere brugklassers leert kennen.


Al met al hebben zij en veel andere eerstejaars het nu al erg naar hun zin op school. De eerste maanden lopen net zo goed als verwacht. Zowel Max als Lenna raadt het CLV aan!

Wil je meer weten over de brugklas op het CLV? Kijk dan verder op onze website, bij de informatie voor groep 8.

 

Max en Lenna werden geïnterviewd door Sandra van den Berg en Babette van der Heide (4 vwo), tutoren van klas a1a.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)