print

Nieuws

Topafsluiting voor CLV-Sportklas

Op woensdag 17 december brachten de leerlingen van Sportklas 2 een bezoek aan klimcentrum Mountain Network. Omdat de groep sportklassers te groot is om een bezoek te brengen aan één centrum, werd de groep opgesplitst. Er stonden dan ook maar liefst vier bussen klaar; twee vertrokken naar Mountain Network Nieuwegein en de andere twee zette koers naar Mountain Network Arnhem. Op beide locaties stond hetzelfde op het programma: de 20 meter hoge klimwand bedwingen!

Direct na het vierde lesuur kwamen alle sportklassers in hun sportklaskleding naar de bussen en om 12.15u waren de bussen op pad. Aangekomen op de locatie legden de leerlingen snel de weg en kon iedereen naar de klimhal. Eenmaal in de zaal werd al naar boven gekeken: ‘Allemachtig, moeten we zó hoog klimmen?!’. ‘Ja, dat mág!'

Na een instructie over het zekeren van elkaar, dat is immers véél belangrijker dan het klimmen zelf, konden de eerste stappen op de wand gezet worden. Een enorme ervaring, je maakt immers niet elke dag mee dat je tegen een muur op kunt lopen! Mooi om te zien was dat ook hier de ‘sportmentaliteit’ weer naar voren kwam: ook al lukte het niet in 1, 2 of 3 keer, blíjven proberen totdat je wel de top hebt gehaald! Hoogtevrees? Maakt niet uit, iedere keer een klein beetje hoger! Fantastisch! Nadat iedereen een flink aantal keer geklommen had, verschillende routes had uitgeprobeerd en de armen en benen behoorlijk voelde, waren we anderhalf uur verder en moesten we helaas al weer naar Veenendaal.

Om ongeveer 15.30u waren we na een gezellige terugreis weer op het CLV. De sportklassers zijn een enorme ervaring rijker, ze zijn in een echte klimhal geweest, hebben geklommen op een klimwand, weten hoe ze moeten zekeren en sommigen hebben zelfs hun hoogtevrees overwonnen. Beter kan niet, het was helemaal (naar de) TOP!   

Foto’s van deze, en alle andere, activiteiten zijn te vinden op de Sportklas-Picasa.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)