print

Nieuws

Sophie en Jolien naar Izmir

Inmiddels staan ze weer met beide benen op de grond, maar de euforie was vrijdagmiddag 27 maart groot, toen bleek dat Sophie van der Vlught en Jolien Warnar (samen rechts op de foto) de derde prijs hadden gewonnen bij de Van Melsenprijs. Ze waren daarvoor ingeschreven in verband met de uitstekende kwaliteit van hun profielwerkstuk.

De prijs is een reis naar Izmir (Turkije), waar de twee gelukkige CLV-ers gaan deelnemen aan de International Conference for Young Scientists. De ICYS wordt gehouden van 18 t/m 25 april. Er komen in totaal zo'n 200 scholieren uit 25 verschillende landen, waarbij Oost Europa en Azië ruim vertegenwoordigd zijn. Het programma bestaat uit een internationale wedstrijd, maar ook uit culturele en andere leuke uitstapjes.
 

De Van Melsenprijs wordt elk jaar door de Radboud Universiteit Nijmegen uitgereikt aan leerlingen die op het gebied van eigen experimenteel onderzoek een bijzondere prestatie hebben geleverd.

 

Jolie en Sophie:

“Volbepakt met posters en een bijenkorf gingen wij afgelopen vrijdag naar Nijmegen voor de uitreiking van de Van Melsenprijs. We waren hiervoor genomineerd met ons profielwerkstuk 'Honing, het antibioticum van de toekomst?' Na een lezing over hydrogel en een lekkere lunch, mochten we ons profielwerkstuk 'verkopen' aan alle aanwezigen.

Om half vier was het eindelijk zover, de prijsuitreiking. De uitslag... de derde plaats! We hebben een oorkonde, geldprijs en een ticket naar de International Conference for Young Scientists (ICYS) in Turkije gekregen. Samen met vijf andere groepen uit Nederland en 175 deelnemers uit 25 verschillende landen komen we in Izmir samen om daar ons profielwerkstuk te presenteren. 

We kunnen niet wachten om te vertrekken! Een vijfsterren hotel met privé strand en de mogelijkheid de cultuur van dit land te proeven en te zien. We zullen internationale contacten leggen en een onvergetelijke tijd beleven!”
 

Meiden, van harte gefeliciteerd met dit geweldige  resultaat en heel veel plezier in Izmir!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)