print

Nieuws

Op 7 april was het eindelijk zover. ’s Morgens heel vroeg, rond 6.30 vertrokken de 3 mavo leerlingen.

Drie bussen stonden klaar. De eerste bus reed naar Wallington (Londen), de tweede bus naar Maidstone (Londen) en de grootste bus vertrok naar Berlijn.

Hieronder de enthousiaste verhalen van de drie werkweken 2015:

Werkweek Londen, ("Maidstone")

5 dagen lang gezelligheid, cultuursnuiven, naar het theater en voor het eerst bij een Engelse familie logeren… En ook nog eens zonovergoten Londen. De werkweek van mavo 3 naar Londen was er een om niet snel te vergeten. Een groep van 40 leerlingen en 4 docenten logeerde een week lang bij gastgezinnen in Maidstone. Downtown Londen was een hele belevenis. Zo hebben we de duizenden jaren oude mummies bewonderd in het British Museum en meteen onze work-out gedaan bij het beklimmen van de koepel van St. Paul’s Cathedral. Letterlijk genoten van een adembenemend uitzicht over de sta.

Een ritje met de underground mocht natuurlijk niet ontbreken, net zoals het shoppen op Oxford Street. En met het zonnige weer was het bezoeken van de wijk Covent Garden echt een feestje dat we afsloten met de musical Mama Mia in een klassiek oud Londens theater.

Een hele ervaring om zomaar bij ‘vreemde’ mensen te logeren. Maar ook dat wende snel genoeg en aan het eind van de week namen een aantal families niet zonder een hug afscheid van de leerlingen.

Naast top weer, was er ook een top sfeer! We hebben het leuk en gezellig gehad met elkaar! De grootste irritatiezone van de buschauffeur was dat de leerlingen iets te hard ‘de wielen van de bus gaan rond en rond’ zongen...

Meer info vind je op deze Facebook pagina.

Geweldige werkweek gehad met mavo 3-leerlingen in London! ("Wallington")

We hadden niet alleen het weer enorm mee, maar ook 'de bus'; gezellige en aardige leerlingen uit mavo 3 gingen met ons mee naar Engeland. Ze lieten zich verbazen door alles wat ze deze week te zien kregen; zoveel rode dubbeldekkers, zoveel typische telefooncellen en zoveel aardige en behulpzame Londenaren en gastgezinnen! Maar natuurlijk genoten ze ook van al het culturele wat op hun pad kwam;  de wandeling langs de bekende sights van 'The City of London', het bezoeken van St Paul's Cathedral, 2 musea (Imperial War + British Museum), Hampton Court, Covent Garden, de musical "Mama Mia" en het reizen met de Underground. Ook hebben een aantal enorm genoten op de Pier (met kermisattracties) in Brighton. Al met al te veel om op te noemen. Er was daarnaast ook nog genoeg vrije tijd om te (window)shoppen en zelfstandig door London te lopen. Al met al een heerlijke week, waar ook de leiding (mevr. Drost, Dhr. Elsenaar, Dhr. van Leeuwen en mevr. Kleter) enorm van genoten heeft.

 

Werkweek Berlijn

Een stad met veel gezichten en wij er middenin. Samen met 53 leerlingen uit mavo 3 waren we 5 dagen lang op ontdekkingsreis door Berlijn. Nadat we van boven op de "Fernsehturm" kennis hebben gemaakt met deze miljoenenstad waren we vooral bezig met de geschiedenis van Berlijn. De overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van de Berlijnse muur kwamen heel dichtbij. De beelden en gesprekken zullen bij iedereen een blijvende herinnering zijn. Net zo als het spookhuis of het uitje naar de tropische stranden van Topical Islands of de fietstocht bij zonneschijn... Een week vol waardevolle herinneringen en vooral heel veel lol! Bedankt iedereen. 

Meer info vind je op deze Facebook pagina.

 

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)