print

Nieuws

K&C3 Project De Bolderwagen

Vanuit Beursvloer Veenendaal is er een samenwerkingsproject ontstaan tussen de Kunst en Cultuur 3 klas en speelotheek De Bolderwagen hier in Veenendaal.

Het principe van de beursvloer is dat beide partijen iets voor elkaar kunnen betekenen, zonder dat daar geld bij nodig is. In dit geval wilde Thessa van Helden (beheerster van de speelotheek) het gebouw en terrein vormgeven om er een belevenis voor kinderen van te maken en wij kregen de kans om iets te maken wat daadwerkelijk door velen gezien en gebruikt zal worden. Kinderen moesten iets aan het kunstwerk kunnen beleven volgens de Emilia Reggio-methode. Dit leverde een leuke dag op waarbij de leerlingen aan de gang zijn gegaan met het alfabet. Elke letter is opgebouwd uit speelgoed wat begint met de betreffende letter.

Daarnaast kunnen de bezoekers er ook wat mee doen: rammelen, voelen, bewegen, kijken, bespelen... Met al het overige speelgoed hebben de leerlingen een nieuw beeld gecreëerd wat een eyecatcher voor de speelotheek is geworden!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)