print

Nieuws

Drie CLV-leerlingen maken hun diploma meer waard

Drie leerlingen deden dit jaar een bijzonder examen. Met succes, zoals bleek bij de uitslagen op 11 juni. Wij bieden leerlingen de kans om individueel examen te doen in een extra vak of in een vak op een hoger niveau. Zo blijkt 'onderwijs op maat, het streven van het Ministerie van Onderwijs, in Veenendaal al van start gegaan.

 

Paula de Jager (3 mavo), Sam Moore (4 mavo) en Merel Schumacher (5 vwo) waren toe aan een extra uitdaging naast hun gewone (examen)programma. Paula en Merel deden versneld examen Engels  en hebben daarmee al één vak afgesloten voor hun examenjaar waar ze volgend jaar mee starten. Sam koos ervoor om zijn examen Engels op havo-niveau af te sluiten, naast zijn overige mavo-vakken. In aanwezigheid van hun begeleidende docenten kregen de leerlingen op 11 juni, de dag van de examenuitslagen, een gepast cadeau.

 

Sectordirecteur Karin Wouters: “Als leerlingen overduidelijk talent hebben en gemotiveerd zijn om een stapje extra te zetten, zijn wij van mening dat we hen die kans moeten bieden. Het is roostertechnisch wel een beetje een puzzel, maar we zijn blij dat we deze drie leerlingen een diploma kunnen meegeven dat  ze zelf hebben voorzien van meerwaarde. Ook in het nieuwe schooljaar krijgen leerlingen de gelegenheid extra verdieping aan te brengen in hun studieprogramma. Leerlingen die het aankunnen en gemotiveerd zijn bieden wij een traject op maat aan, waarin ze kunnen kiezen om te versnellen of op een hoger niveau examen te doen."

 

Van harte gefeliciteerd Paula, Sam en Merel!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)