print

Nieuws

Vrijdag 19 juni: test met eigen laptops en tablets

OPROEP aan alle leerlingen op het CLV: neem vrijdag 19 juni als het mogelijk is een laptop of tablet mee van huis. Zo kunnen we ons netwerk testen op grote aantallen gebruikers in één keer. Je leest er meer over in dit bericht. Vast hartelijk dank voor je medewerking!

 

Volgend jaar maken de leerlingen in de brugklassen en in 3 mavo, 4 havo en 4 vwo op school gebruik van een laptop. Je hebt daar vast al over gehoord. Dat vereist wel een vlekkeloos functionerend netwerk. In de afgelopen tijd is er door de afdeling ICT veel gedaan om het netwerk gereed te maken voor grote aantallen gebruikers. Dat willen we natuurlijk testen.

 

Daarom vragen we jullie medewerking op vrijdag 19 juni a.s.

 

Wil je op die dag een laptop of tablet van thuis meenemen als dat mogelijk is? Je kunt tijdens de test ook je mobiele telefoon gebruiken. Maar mobiele telefoons stellen minder eisen aan het netwerk, dus het is van belang dat zoveel mogelijk mensen met een laptop of tablet inloggen.

 

Aan het begin van het 3e uur vindt de test plaats.

 

  • Via de intercom wordt dan aan alle leerlingen gevraagd om op het netwerk ‘CLV-gasten’ in te loggen. Houd daarbij in de gaten hoe lang het inloggen duurt.

  • Daarna word je gevraagd om een willekeurige internetpagina te openen. Ook hierbij is het van belang dat je in de gaten houdt hoe lang het duurt voordat je op de site komt.

  • Tenslotte zullen we je vragen om een YouTube filmpje af te spelen. De vraag is dan of je met je hele klas tegelijk een filmpje kunt afspelen.

 

De test zal ongeveer 10 minuten duren. Daarna willen we graag dat je een vragenlijst invult die je op de website van school kunt vinden.

 

Het is niet zeker dat de door jou meegebrachte laptop of tablet automatisch verbinding maakt met het netwerk. Daarom zie je hier een handleiding om je apparaat voor te bereiden op het inloggen. Deze handleiding is geschreven voor Windows 8. Voor Windows 7 geldt dezelfde procedure.

 

Als je er niet uitkomt, kun je vóór het 3e uur hulp vragen. Een ICT-er kun je vinden in het Studiehuis tegenover de Mediatheek.

 

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)