print

Nieuws

Sportklas 1 op kamp

Woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 juli werd het eerste jaar in de sportklas spetterend afgesloten: met een heus sportklaskamp! Verdeeld in twee groepen vertrokken de leerlingen voor twee dagen naar Friesland, waar ze uiteraard allerlei sportieve activiteiten ondernamen. Sportklasdocent Ruud van de Hoef doet verslag: "Woensdagochtend 8 uur. Een oase van sportklasleerlingen staat te trappelen om in de bus te stappen naar Friesland. Niet voor zeilkamp, maar voor een speciale editie van het sportklaskamp. In Friesland aangekomen worden snel de kamers verdeeld en nadat dit gebeurd is, als een speer het water op! De helft van de groep stapt in een kano en de andere in de zeilboot. Er stond een prima wind voor het zeilen, maar diezelfde wind zorgde ervoor dat het voor de kanoërs flink doorzetten was. Complimenten voor hen! Uiteindelijk kwamen we allemaal op de lunchplaats aan waar iedereen genoot van de lunch en een flink aantal al van een duik in de verkoelende water. Na deze verkoelende duik was het tijd voor de terugreis. De kanoërs stapten in de zeilboot en de zeilers mochten de terugweg kanoën. Na een spannende terugtocht waarin de nodige hindernissen overwonnen moesten worden kwamen we allemaal weer aan bij zeilschool Pean. Eenmaal daar aangekomen was er vrije tijd en die werd door nagenoeg iedereen gebruikt om in het water te springen! Na al deze waterpret stond een overheerlijke macaronimaaltijd te wachten die was klaargemaakt onder aanvoering van keukenprins Gouw.

In de avond was het tijd voor ‘watertrefbal’. Het principe is heel simpel: als je geraakt wordt door een spons, moet je een parcours afleggen. Heb je het parcours afgelegd, mag je weer meedoen. Klinkt simpel, maar dat was het zeker niet! Via een klein bootje naar een ponton, vanaf daar over de bewegende surfplanken en via een ronde balk weer terug. Wat een lol hebben we samen gehad om mensen die zonder problemen over het parcours liepen, maar misschien nog wel meer om de mensen die het net niet haalden… J

Na een verdiende douche was het tijd om de theedoeken te pakken. Theedoeken? Jazeker! Deze moesten om voor de dropping. Iedereen stapte in groepjes van ongeveer 10 in de boot en werd geblinddoekt gedropt. Na een stevige wandeling wachtte er een heerlijk broodje knak en was het tijd voor nachtrust. Deze nachtrust had iedereen wel nodig, na zo’n inspannende dag was het snel stil…

Een heerlijk ontbijt wachtte na de nacht en nadat de kamers gecontroleerd waren, was het tijd voor de eerste activiteit. Een driekamp met fhuttle, weerwolven  en softbal. Mooi om te zien hoe fanatiek er gestreden werd! Aan het eind van deze activiteit kwam de tweede kampgroep aan en was het tijd voor de zeskamp. Deze zeskamp bestond uit ongeveer 10 onderdelen en ondanks dat de temperatuur steeg, bleef het enthousiasme groot! Complimenten voor alle sporters! Zij hebben het uiterste gehaald uit activiteiten als voetbal, volleybal, knotshockey, estafette, surfplankestafette en nog heel veel meer! Helaas betekende het einde van de zeskamp ook dat de eerste groep weer naar Veenendaal moest. Zij werden uitgezwaaid en stapten bij meneer Schild en mevrouw Van der Does (bedankt!) in de bus terug.

De activiteit die gepland stond voor de ‘blijvers’ werd veranderd in ‘water’. De temperatuur was zo hoog opgelopen dat hier dankbaar gebruik van werd gemaakt! Tof om te zien hoe de sporters zich op en rond het water vermaakten. Ook voor deze groep had meneer Gouw (met assistentie van de heren Ten Have en Zwarts en een aantal vrijwilligers) een heerlijke macaroni bereid. Het avondprogramma was gelijk aan de eerste avond dus ook hier veel lol en water tijdens de trefbalactiviteit. Helaas gooide hier het weer roet in eten. Een donderend onweer barstte los boven Akkrum waardoor de geplande dropping niet door kon gaan. Een avondwandeling dan? Helaas ook niet. De sporters werden vermaakt met diverse spellen binnen. Minute-to-win-it, weerwolven, mini kanjam en zelfs een bioscoop werden geimproviseerd en nadat het 1 uur was geweest ging ook deze groep naar bed.

Op vrijdag was de laatste kampdag. Groep 2 had nog het kanoën en zeilen tegoed. Het was nog steeds warm, maar helaas ook windstil. Helaas voor de zeilers, fijn voor de kanoërs! Gelukkig vermaakten de zeilers zich met knopen leggen, watertrappelen, peddelen en zwemmen. Al peddelend en zwemmend kwamen de zeilboten aan op de lunchplek en werd ook hier na een korte break gewisseld. Na een even zo gezellige terugtocht stapte ook deze groep in de bus waar het kamp, voor het gevoel veel te vroeg, werd afgesloten.

We kijken terug op drie fantastische dagen en zijn blij dat we nagenoeg iedereen gaan terugzien in sportklas 2. We wensen alle sporters een fijne vakantie en kijken uit naar een nieuw sportklasjaar!"

Bekijk hier de foto's van dit spetterende kamp!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)