print

Nieuws

Mijn vakantie naar Spanje

Manuela (G3B) schrijft.

Ik begon met het schrijven van mijn boek Mijn vakantie naar Spanje, omdat ik nogal veel vrije tijd had in de zomervakantie van 2014. Ik verveelde me en begon te fantaseren over de vakanties naar Spanje die ik een aantal jaar geleden heb meegemaakt. Ik kreeg een verhaaltje in mijn hoofd over een meisje dat ook op vakantie ging naar Spanje. Er kwamen wat ideeën naar boven en ik had zin om ze op te schrijven. Zo gezegd, zo gedaan. Ik begon met schrijven en naar mate ik er verder mee ging, kwamen er steeds meer ideeën en ik kreeg steeds meer inspiratie. Er begon zich een heel verhaal in mijn hoofd af te spelen en ik begon heel veel plezier te krijgen in het schrijven ervan. Ik had nooit gedacht dat het uiteindelijk een boekwaardig verhaal zou worden. Ik vond het schrijven en bedenken van dit verhaal gewoon heel leuk. Ik kon al mijn fantasie er in kwijt. Het leven van July (de hoofdpersoon) en haar verhaal sloop op elke vrije minuut mijn hoofd binnen.

Rond december 2014 viel het even stil. Ik had geen inspiratie meer en liep vast in het verhaal. Dit zorgde bij mij voor veel frustraties en irritaties. Toen heb ik besloten het verhaal even weg te leggen en me te concentreren op andere dingen. Maar het verhaal over July liet mij niet los. In februari 2015 voelde ik opnieuw het enthousiasme over het verhaal en had genoeg inspiratie en ideeën om verder te gaan. Ik schreef weer volop en voor ik het wist was had ik twee maanden later de laatste zin geschreven. Ik was erg trots op het resultaat en vond het ook erg leuk om stukjes terug te lezen.

Toen ik een keertje aan het nadenken was over wat ik met het verhaal wilde doen, besloot ik op internet eens te gaan zoeken naar uitgevers. Via een grote omweg en veel gedoe ben ik toen bij http://www.pumbo.nl/ beland. Zij vonden mijn verhaal leuk en wilden dit uitgeven.

Ik heb vrijwel alles zelf mogen doen. Ik mocht zelf de tekst op de achterkant bepalen, ik mocht kiezen hoe de binnenkant eruit ging zien, ik mocht de boekomslag zelf bepalen. Dit vond ik heel gaaf en leuk om te doen.

Toen ik bijna bij het punt was dat het boek gedrukt ging worden, kwam het moment dat ik begon te twijfelen. Ik vroeg me af of ik het wel uit wilde geven omdat ik onder andere bang was voor het commentaar dat ik erop zou krijgen. Toen hebben mijn ouders en zus me eigenlijk overgehaald om toch door te gaan, omdat het heel gaaf zou zijn als ik mijn eigen boek in handen zou hebben.

De dag dat mijn boek binnen zou komen was erg spannend. En toen ik het pakketje eindelijk had, stond ik te trillen van de zenuwen. Ik had mijn eigen boek uitgegeven! Het resultaat mocht er dan ook echt zijn. Ik vond het boek prachtig en kon eigenlijk nog steeds niet echt geloven dat mijn eigen naam erop staat.

Tot op de dag van vandaag verbaas ik me erover hoe dit alles tot stand is gekomen. Het begon met een verveelde middag, en het resulteerde in een echt boek! Ik ben nog steeds heel erg trots op het resultaat.

Ik heb nu de smaak te pakken en wil zeker door blijven gaan met schrijven. Het is erg gaaf om het leven van je personages zelf te sturen en zo een verhaal te creëren. En dat wil ik graag blijven doen.

Het boek is te koop bij boekhandel Van Kooten (Veenendaal, €14,95), maar het is ook te bestellen op http://www.boekenbestellen.nl/ (€20,-). Je kunt het boek ook bij mij bestellen. Dit kun je doen via mijn magister e-mail, of mijn eigen e-mail: manuelablankestijn@hotmail.com (bij mij kost het boek ook €14,95).

Ik vond het erg leuk om mijn verhaal te mogen vertellen en mijn ervaringen met jullie te delen.

Veel liefs,

Manuela Blankestijn

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)