print

Nieuws

Tv- en radio-opnamen op het CLV

Roostervrij leren en Jong Ondernemen

Twintig leerlingen startten op donderdag 24 september met roostervrij leren. Een heel jaar lang mogen zij in overleg met twee extra mentoren hun eigen lessen indelen. De scholieren hebben wel een rooster, maar zij vullen dat zelf in. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een aantal uren overslaan van een vak dat zij al goed beheersen en die vrijgekomen uren inzetten voor iets anders. Of een eigen project starten, of bijvoorbeeld lessen volgen op een hogeschool.

Jolein Buijs uit 4 havo is een van de leerlingen die meedoet aan het project. Zij werd tijdens haar ‘sollicitatiegesprek’ gefilmd door RTV Utrecht. Mentoren Sjoerd de Boer en Cees Gouw voerden dit het gesprek. Zij gaan haar en de andere kandidaten helpen en dus ook regelmatig contact hebben over de voortgang van het project.

Ook de groep Jong Ondernemen werd gefilmd tijdens een brainstormsessie onder leiding van Emanuel Blokker. Het CLV is onlangs begonnen met de Junior Company van Jong Ondernemen (www.jongondernemen.nl) . Onder begeleiding van de heren Edsko Ufkes en Hans Weijman van de Rotary van Veenendaal gaan de leerlingen aan de slag met hun onderneming. Een jaar lang mogen zij ondernemen met echt geld en echte klanten. Uit 16 brieven van havo 4 leerlingen met M&O in het pakket zijn 6 leerlingen gekozen die hieraan mee mogen doen. Doel: leren ondernemen door te doen!

Bekijk de opnamen (aan het eind van de uitzending) van donderdag 24 september 17.00 uur op RTV Utrecht

Jolein Buijs, Carlo van der Jagt, Marianne van der Kloes, Quinty Canciain, Naomi Tesfay en Lars Gerritsen. Heel veel succes!


Eerder verschenen:

nieuwsbericht en filmpje ter introductie Roostervrij leren

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)