print

Nieuws

Stralende uitvoering in De Lampegiet

Op zaterdag 26 september werden bezoekers en reünisten  verrast: de musicalhits van 17 voorbije jaren klonken nog strak en verrassend muzikaal. 

 

Maandenlang hebben de organisatoren gewerkt aan het voorbereiden van een reünie voor oud-deelnemers aan de CLV Musicals. Toen Elien van der Meer en Arjen Threels (de immer energieke coördinatoren) vorig jaar de Cultuurprijs Veenendaal in ontvangst namen, wilden zij die prijs hieraan besteden.

 

Op 26 september was het zover. Zo’n 100 oud-leerlingen kwamen naar de Kerkewijk. ’s Middags poetsten zij de hits van vroegere musicals weer op. En ’s avonds brachten de orkestleden en zangers in theater De Lampegiet hun muziek ten gehore, terwijl het publiek de foto's van vroeger als decor langs zag komen.

 

De groep presenteerde moeiteloos en met veel enthousiasme liedjes uit Fame, West Side Story, The Lion King, Joseph en Het Meisje en het Beest. Veel leerlingen blijken na de middelbare school te zijn doorgestroomd naar een muzikale vervolgopleiding en dat was te horen aan onder andere de bijdragen van Noortje van der Meer en Froukje Zuidema.

 

Na de voorstelling in het theater trad de uit (oud-)CLV’ers bestaande band Escalate in de foyer op. Het werd dus een zeer muzikale avond.

 

Het publiek was net zo enthousiast als de reünisten, zo bleek uit reacties als: “juist die musicals bepaalden voor ons de keuze voor het CLV.” En: “hulde aan de enthousiaste en vakkundige docenten, die oud‑leerlingen (opnieuw) een podium hebben geboden!”

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)