print

Nieuws

Klas 4 vwo ontwerpt nieuwe school

Op woensdag 28 oktober stapten rector Willem de Vos en sectordirecteur Karin Wouters op de fiets. Zij deden de aftrap van een bijzonder project en hielden bij het licht van opdraailampjes een dialoog over duurzaamheid. Dat is het onderwerp van een grote opdracht voor leerlingen in 4 vwo met een natuurprofiel.

 

Voor deze opdracht ontwerpen de leerlingen allerlei facetten van een nieuw schoolgebouw. We zijn toe aan een nieuw onderkomen, dat volgens planning in 2020 zal verrijzen op dezelfde plaats als het huidige gebouw aan de Kerkewijk. Niet zomaar een opdracht dus, de beste ideeën worden betrokken in de ontwerpfase van de nieuwe school.

 

Tijdens het onderzoek raadplegen de leerlingen allerlei experts, zoals architecten en aannemers. De uitgewerkte ideeën presenteren zij begin december tijdens een postermarkt aan een jury van schoolleiding, een architect en de Veenendaalse wethouder van onderwijs en duurzaamheid, mevrouw Nermina Kundić. De jury beoordeelt het onderzoek op duurzaamheid, originaliteit en degelijkheid. Leerlingen met de beste ideeën mogen verder in gesprek met de architect. Leerlingen met een maatschappijprofiel toetsen de aangedragen oplossingen op economische en sociale haalbaarheid.

 

Inmiddels zijn de jonge onderzoekers een middag te gast geweest in Wageningen, bij de duurzame gebouwen van STOAS hogeschool, het NIOO en LUMEN van Wageningen Universiteit. Zij leerden daar over energiezuinig bouwen, hergebruik van afvalstromen, een prettig binnenklimaat en een multifunctionele onderwijsruimte. Voor hun eigen ontwerp kunnen zij kiezen uit vier aspecten van duurzaamheid: energieverbruik, binnenklimaat, gezonde consumptie en een toekomstbestendige indeling en inrichting.

 

We wensen jullie veel succes en zijn ontzettend benieuwd naar de ideeën!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)