print

Nieuws

Dag van de Franse taal

La semaine de la Francophonie

Deze week hebben we mogen genieten van de nationale week van de Franse taal. Hoogtepunt: De dag van de Franse taal! Overal in de school dook de ‘tricolore’ op; de Franse vlag. Niet alleen de docenten Frans waren prachtig uitgedost in deze kleuren, ook veel leerlingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om zich qua kleding aan te passen aan deze feestelijke dag.

Enthousiastelingen lieten zich meeslepen door de Franse sfeer en lieten merken dat ze ook een behoorlijk mondje Frans spreken. Bij anderen hield het na ‘bonjour’ ook wel weer op… (waarschijnlijk dachten zij: ‘praat Nederlands met me, even Nederlands met me’..  ;-) )

De Franse boeken waren vandaag niet leidend, want er waren allerlei andere leuke, didactische activiteiten. In de lessen lag de nadruk op de Franse cultuur, muziek en film. Vaak werd er een typisch Franse lekkernij uitgedeeld zoals een Merci, een Café Noir, een Napoléon, een Froufrou, een Madeleine en er was zelfs een klas die op z’n Frans ging lunchen met stokbrood en brie.

Ook vanuit de mediatheek kwamen er enthousiaste reacties en we hebben begrepen dat een aantal gezinnen dit weekend mag genieten van één van de prachtige Franse films die onze school rijk is, aangezien er veel van onze dvd’s vandaag zijn uitgeleend.

Het doel van ‘De dag van de Franse taal’ is het promoten van het vak Frans. In elk geval leefde het vak vandaag enorm in alle gebouwen.

De uitsmijter van ‘la semaine de la francophonie’ is het bezoek aan de Noord-Franse stad Lille door de eindexamenklassen Frans van HAVO en VWO op vrijdag 13 november. Zij mogen dus nog een dagje langer genieten van de Franse taal en cultuur.

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)