print

Nieuws

Expo Kunstvakken

Tijdens de toetsweek worden de kunstlokalen omgebouwd tot een expositieruimte en bewonderen de kunstdocenten vele werken. Brainstormen op een thema, experimenteren, aanpassen, veranderen en natuurlijk denken in mogelijkheden! Een aantal weken zwoegen leerlingen om bijzondere werken neer te zetten en we delen dit graag met jullie. In dit item laten we van alle bovenbouwleerlingen (mavo, havo en vwo) een aantal werken zien, daarnaast zijn een aantal werken in de vitrines op school te bewonderen.

In mavo4 gingen leerlingen aan de slag met het thema Beestachtig!. Welk dier zou jij uitkiezen voor een kunstwerk? Wat voor karakter heeft een hondje? En hoe kun je dit karakter uitvergroten?

Een Landschap uitwerken in een foto, mode, beeld, teken of schilderwerk, grafisch beeld of designstuk. Leerlingen uit vwo4 draaien hun hand er niet voor om. Aan de slag met de vallende herfstbladeren, de grote stad of een magisch bos.

Leerlingen ging in havo 4 op een expressionistisch manier aan de slag. Een hele fijne opdracht om mee te beginnen: experimenteren, knippen en plakken tot een kunstwerk!

In havo 5 ging de klas aan de slag met ‘Wat van ver komt’. De leerlingen hebben in deze opdracht zelf een cultuur gekozen die ze inspireerde. Elementen uit deze cultuur hebben ze geïntegreerd met de hedendaagse cultuur en vervolgens hebben ze hierover een kunstwerk gemaakt.

Vwo5 en vwo6 pakten hun camera uit de kast of uit hun broekzak om aan de slag te gaan met een fotografie opdracht. Ze starten met kleine opdrachten om goed te leren kijken naar een omgeving: hoe kan ik een verhaal vertellen met een foto? Portretten, kleurcontrasten en structuren werden op de gevoelige plaat vastgelegd.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)