print

Nieuws

Showcase 2016 FEAR, een succes!!

Acteer, dans en zangtalenten zijn gevierd op het podium, zenuwen zijn overwonnen en de techniek en het decor maakten de Showcase tot een schitterend geheel. Het thema FEAR kwam op verschillende manieren tot uiting. Bang om ouder te worden, om je vriendje te verliezen, angst in je dromen of om verslaafd te raken. We zijn ontzettend trots op alle K&C leerlingen, wat hebben we van de Showcase genoten!!

We starten de Showcase met de Monster High talentshow van klas 3. Een talentenjacht waarin dans, zang en muziek worden beoordeeld door een jury. Maar sommige artiesten lijken wel van een andere wereld… 

In het theaterstuk Nummers van klas 1B zitten de leerlingen vast aan hun nummer. Je mag niet zijn wie je wilt zijn. Je moet zelfs je naam inleveren. Alles wordt gecontroleerd, wat je doet en wat je zegt. Klas 1A speelt op perron 13, waar veel verschillende gekke typetjes rondlopen. In het theaterstuk Sneeuwwitjes zijn er vele boze stiefmoeders bang om oud te worden. Op een moderne versie van het nummer Raveleijn van de Efteling dansen de leerlingen van klas 1C, met een solo van Demi. Klas 1A danst op het nummer Ghosttown en klas 1B danste op Pirates of Caribbean, met Jeffrey in de hoofdrol.

Leerlingen uit klas 2 danste op welbekende nummer van de animatiefilm Ghostbusters, op het nummer Thriller van Michael Jackson en op het klassieke nummer van de componist Prokofiev. Het theaterstuk Mysterieus Hostel van klas 2B is gebaseerd op een verhaal van Roald Dahl. Twee jonge jongens zijn op zoek naar een overnachting. Ze komen terecht in een goedkoop hostel van twee vreemde zussen… De verslaving speelt de hoofdrol in het theaterstuk van klas 2A. Ik ben je verslaving, je kan niet zonder mij. Je neemt het verkeerde pad waar je moeilijk af kan stappen. Het gevecht tussen je verstand en je gevoel. In de slotact brengen we een ode aan de legendarische David Bowie met zijn nummer Let’s Dance. Klas 2 zingt, danst en toont hun kostuums tijdens deze slotact. En uiteindelijk bouwt iedereen een feestje op het podium!

Klas 3 nam ons mee in een nachtmerrie van een meisje. Ze wordt door niemand serieus genomen. Niet door haar familie, niet door de artsen. Vlinders geven het meisje uiteindelijk weer het geloof in zichzelf.

Zelfs oud K&Cers deden mee aan de Showcase: Emma en Ilse, dit jaar geslaagd, lieten een zang en dansstuk zien dat zij samen hebben ontwikkeld. Ontzettend getalenteerde dames die het publiek kippenvel bezorgden.

De Showcase DVD is voor 7 euro te bestellen bij Wieke Teselink – via w.teselink@clv.nl. Alle onderstaande foto’s zijn gemaakt door Myrthe Effing. De backstage vlog is van Kars Memelink.

Op naar een nieuw kunstzinnig schooljaar vol lef, talent en nieuwe ideeën! Hopelijk zien we uw zoon of dochter volgend jaar terug in de Kunst & Cultuurklassen. Wij hebben er nu alweer zin in, maar eerst nog genieten van de zomer. We wensen iedereen een fijne vakantie!  

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)