print

Nieuws

Aanmelden voor roostervrij leren 2016-2017

Ben jij zo goed in een vak dat je het op een hoger niveau ook aankan? Ben jij een sporter, musicus of danser die tijdens schooltijden moet trainen of oefenen? Zou jij graag vrij nemen om je voor te bereiden op een toetsweek terwijl je tegelijkertijd aan een praktische opdracht werkt? Zou jij, met andere woorden, meer zeggenschap willen hebben over je rooster?

 

Misschien is ‘roostervrij leren’ dan wat voor jou.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Iedereen krijgt aan het begin van het schooljaar een rooster. Doe je mee aan roostervrij leren dan heb je alleen wat meer mogelijkheden. Die bespreek je met de begeleider van roostervrij leren in jouw afdeling en met de docent van wie je uren gaat missen. Je begeleider kan je helpen met je ideeën en heeft regelmatig een gesprek met je over je plannen en over de manier waarop je die gaat aanpakken. Met vragen en verzoeken kun je altijd bij hem of haar terecht. Ook kun je je vragen kwijt bij leerlingen die tijdens het vorige schooljaar in havo 4 al hebben meegedaan.

 

Het is trouwens helemaal niet zo gek om het jaar gewoon te beginnen met het volgen van alle lessen. Bijvoorbeeld als je pas halverwege het jaar meedoet aan een project. Het kan ook zijn dat je direct aan het begin van het jaar actie moet ondernemen: als je bijvoorbeeld een vak wilt volgen op een ander niveau of op een andere manier.

 

Toestemming

Natuurlijk moeten je ouders op de hoogte zijn van het feit dat je meedoet en je daarbij ondersteunen. Het eerste wat je doet, is dus je ouders vragen of zij het goed vinden en vooral of zij roostervrij leren bij jou vinden passen. Laat ze in ieder geval deze tekst lezen en het filmpje zien, zodat ze begrijpen dat je echt niet een jaar lang gaat feestvieren.

 

Motivatiebrief 

Kan jij deze vrijheid aan? Mail dan een motivatiebrief naar de begeleider van roostervrij leren in jouw afdeling. Daarin geef je aan waarom jij geschikt bent voor dit project, of je er al plannen voor hebt, welke dat zijn, waar je goed in bent, etc. Als je ons ervan overtuigt dat jij waarschijnlijk de juiste persoon bent dan volgt nog een gesprek met de begeleider. Als die het met jou ziet zitten, dan doe je mee aan roostervrij leren!

 

 

De begeleiders per afdeling

 

Algemene begeleiders van het project Roostervrij Leren

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)