print

Nieuws

Forumavond bijna dood ervaring

Op donderdag 17 november organiseren 6 leerlingen van het vwo een forumavond over het onderwerp bijna-doodervaringen. Waar houdt wetenschap op en waar begint geloof? Dat is de vraag die gesteld kan worden wanneer je het over bijna-doodervaringen hebt. Op deze avond zullen verschillende sprekers hun visie op dit onderwerp delen. Wetenschapsfilosoof Herman de Regt, ervaringsdeskundigen Tetty Pols en Elly Moerman zijn uitgenodigd om deze avond te gaan spreken. Ook zal er ruimte zijn voor interactie met het publiek.

De vwo-ers kregen bij het vak GLF de opdracht om een existentieel evenement te organiseren. Zij mochten zelf bepalen waarover een forumavond zou gaan en hoe de avond ingevuld zou worden. Al snel kwamen zij op het onderwerp bijna-doodervaringen. “Het is interessant, omdat het een veelbesproken, maar mysterieus onderwerp is. Vanuit dit idee moesten wij verder alles zelf regelen: de sprekers, de locatie, het budget, de PR etc. Volgende week donderdag is het na twee maanden eindelijk zover”. Aldus Iris van IJzendoorn, Ilse Bakker, Matilda Rados, Laura Burgers, Louise van de Vlugt en Denise van Mourik.

Deze forumavond zal plaatsvinden in de Brugkuip (Brughuis) van het CLV. De koffie staat klaar vanaf 19.15 en om 19.30 uur zal de avond starten.

Dit forum is bedoeld voor iedereen die zich afvraagt waar de grens tussen wetenschap en geloof ligt. Zowel leerlingen, ouders, docenten, als andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd!

Check de Facebook pagina voor meer informatie en klik hier voor de poster.

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)