print

Nieuws

Romereis V5

Op 6 maart vertrekken de leerlingen van V5 voor een week naar Rome. De leerlingen hebben zich vanaf september al verdiept in hun onderwerp en zullen in Rome op de locatie van hun keuze de reisleider voor de groep zijn. De Romereis is de laatste in een vijfjarige reeks cultuurreizen voor de eindexamens Klassieke Talen Grieks en Latijn. Vanaf klas 1 Nijmegen, klas 2 Xanten, klas 3 Trier, klas 4 Griekenland met als bekroning in klas 5 Rome.

Naast de bestudering van de Romeinse kunst hebben de leerlingen een werkstuk gemaakt aangaande hun onderwerp. In S41 staat een aantal werkstukken getoond, die aangeven hoe leerlingen hun onderwerp hebben ‘vertaald’. Op de ouderavond van 13 februari zijn deze werkstukken op het Forum aan de ouders getoond en aangeprezen om zeker te bezoeken. Kortom: aan voorbereiding ontbreekt het niet; nu nog de werkelijkheid in de eeuwige stad. Hoe groot is het Colosseum echt? En wie is Bernini die beelden maakte van marmer, zo levensecht dat je bijna meent dat de beelden ademen?

Op vrijdagavond 10 maart verwachten we weer in Veenendaal terug te zijn, uiteraard zeer doordrongen van de schoonheid van cultuur en kunst. Als begeleiders gaan mee: Dhr. Van Schuppen, Dhr. Gerrits, Dhr. Vincken en mevrouw Van der Maten. Deze vier docenten zullen daarom ontbreken op school maar des te meer aanwezig zijn in Rome.

  • Romereis V5
  • Romereis V5
  • Romereis V5
  • Romereis V5
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)