print

Nieuws

Oh, oh Den Haag

Op dinsdag 7 november bezocht een groep havo 4 leerlingen voor het vak MAW (maatschappijwetenschappen) Den Haag. Daar verdiepten zij zich in het Humanity House in (internationale) mensenrechten en de bittere werkelijkheid van vluchtelingen die huis en haard achterlieten op zoek naar een veilig bestaan. Dat gebeurde aan de hand van een spel dat hen dwong keuzes te maken om hulpbehoevenden zo goed mogelijk te ondersteunen. Het verhaal van een jonge vrouw die zelf gevlucht was en nog steeds hoopt op een permanente verblijfsvergunning in Nederland maakte diepe indruk op de leerlingen.

In de middag werd een bezoek gebracht aan het Vragenuurtje in de vergaderzaal van de Tweede Kamer, waarin vele bekende, politieke gezichten te zien waren. Actuele gebeurtenissen kwamen in het debat prominent aan bod waarbij de verschillende politieke achtergronden van de politici goed te herkennen waren.

Op de foto de groep havo leerlingen met hun begeleiders en in hun midden een vluchteling voor de gebouwen van het Binnenhof.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)