print

Nieuws

Geslaagde dag met studenten uit Cambodja

Woensdag 6 december mochten wij zes hele bijzondere gasten uit Cambodja verwelkomen op onze school. Onze school doet al jaren mee aan de IJSO (International Junior Science Olympiad) en dit jaar wordt de internationale wedstrijd gehouden in Nijmegen. Als participerende school aan deze internationale wedstrijd zijn wij gekozen om de studenten voor een dag mee te nemen in het leven van een echte Nederlandse scholier.

Allereerst hebben wij kennis gemaakt met de Cambodjanen en hen informatie gegeven over het dagprogramma. Daarna hebben we twee presentaties van leerlingen bijgewoond die onze buitenlandse gasten meer vertelden over hoe ons nieuwe schoolgebouw zo duurzaam mogelijk kan worden gebouwd. Dit vonden ze erg interessant. Vervolgens hebben wij ook nog een presentatie gegeven over onze school en het Nederlands schoolsysteem uitgelegd samen met een derde klas van meneer Gijsbertsen. De meeste Cambodjanen begrepen het systeem niet direct, maar toen ze het begrepen kwamen we erachter dat ons schoolsysteem erg verschilt met dat van hen.

Buiten de activiteiten op school zijn wij gezamenlijk naar de Cupcakerij (aan de Zandstraat in Veenendaal) gegaan en daar overheerlijke scones gebakken. Toen wij deze activiteit hadden afgerond, zijn we weer naar school gegaan en hebben onze gasten nog een les Science bij de eerste klas mogen bijwonen.

Al met al een geslaagde dag!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)