print

Nieuws

Winterdag voor talentklas sport

Woensdag 10 januari hebben alle tweedejaars leerlingen uit de talentklas sport genoten van een wintersportdag. Deze dag werd georganiseerd door ALO-studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Er waren verschillende activiteiten waar de leerlingen zich voor in konden schrijven.

Een van deze groepen ging schaatsen en tuben in het Skidôme in Rucphen. Het schaatsen op de ijskartbaan was erg leuk en er is uiteindelijk zelfs een echt schaats-estafette gehouden met de hele groep. Daarna werd de groep begeleid naar de piste waar er met banden, slees en snowboards van een sneeuwberg afgegleden kon worden.

Zowel bij de Uithof in Den Haag als bij het Skidôme in Rucphen werd er geskied en gesnowboard. De leerlingen kregen les op hun eigen niveau en mochten daarna ook nog even zelf skiën of snowboarden (zelfs de leerlingen die het voor de eerste keer deden!)

Een groep is naar Doorn gegaan om daar bij Hang-On een survival parcours af te leggen. Onder begeleiding heeft deze groep allerlei hindernissen in het bos afgelegd en een hele leuke dag gehad.

Bij de Uithof in Den Haag werd niet alleen in de sneeuw gesport, maar was er ook een groep die aan de slag ging met boogschieten en wandklimmen. Bij het boogschieten werd er op diverse targets geschoten voor de prijzen en bij het ‘indoor toprope-klimmen’ mochten de leerlingen omhoog op een echte klimmuur van maar liefst 21 meter hoog.

Al met al was het een hele leuke, uitdagende en sportieve dag, waar met een enorme grote glimlach op wordt teruggekeken.

Foto's zijn via deze link te bekijken.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)