print

Nieuws

Sportklas 2 begint jaar (in de) top

Op woensdag 9 januari brachten de leerlingen van CLV Sportklas 2 een bezoek aan klimcentrum Mountain Network. Vanwege de grootte werd de groep opgesplitst: 100 sportklassers vertrokken naar Mountain Network Nieuwegein en de andere 110 zetten koers naar Mountain Network Arnhem. Op beide locaties stond hetzelfde op het programma: de ruim 20 meter hoge klimwand bedwingen!

Direct na het vierde lesuur kwamen alle sportklassers in hun sportklaskleding naar de brugplein om in de bus te stappen en nadat iedereen een plekje in de (juiste!!) bus had gevonden waren om  precies 12.15u de bussen op pad! Aangekomen op de locatie werden snel de spullen weggelegd en kon iedereen naar de klimhal. Eenmaal in de zaal werd al naar boven gekeken: ‘Allemachtig, moeten we zó hoog klimmen?!’. ‘Ja, dat mág!

Na een instructie over het zekeren van elkaar, dat is immers véél belangrijker dan het klimmen zelf, konden de eerste stappen op de wand gezet worden. Een enorme ervaring, je maakt immers niet elke dag mee dat je tegen een muur op kunt lopen! Mooi om te zien was dat ook hier de ‘sportmentaliteit’ weer naar voren kwam: Ook al lukte het niet in 1, 2 of 3 keer, blíjven proberen totdat je wel de top hebt gehaald! Hoogtevrees? Maakt niet uit, iedere keer een klein beetje hoger! Fantastisch! Nadat iedereen een flink aantal keer geklommen had, verschillende routes had uitgeprobeerd en de armen en benen behoorlijk voelde, waren we anderhalf uur verder en moesten we helaas al weer naar Veenendaal.

Om ongeveer 15.45u waren we na een gezellige terugreis weer op het CLV. De sportklassers zijn een enorme ervaring rijker, ze zijn in een echte klimhal geweest, hebben geklommen op een klimwand, weten hoe ze moeten zekeren en sommigen hebben zelfs hun hoogtevrees overwonnen. Beter kan niet, het was helemaal (naar de) TOP!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)