print

Nieuws

Winterse sportdag

Vorige week hadden de tweedejaars sportleerlingen een winterse themasportdag op verschillende locaties in Nederland. Deze dag werd georganiseerd door 4 derdejaars ALO studenten van de HAN uit Nijmegen. De leerlingen hadden de keuze tussen een schaatssportdag in Eindhoven, skiën/snowboarden in Rucphen, een survivalprogramma in Ede of extreme indoor activiteiten in de sporthal op school.

De eerste groep die vertrok waren de leerlingen die hadden gekozen voor de schaatssportdag in Eindhoven. Op locatie aangekomen kregen de leerlingen eerst een schaatsles om ervoor te zorgen dat ze konden knallen tijdens de volgende activiteiten. Vervolgens gingen de leerlingen in teams tegen elkaar strijden in het ijshockeytoernooi en zo veel mogelijk rondjes schaatsen tijdens de prestatietocht op de 400meter baan. De dag werd afgesloten met een Disco on ice, om vervolgens weer per bus terug te gaan naar Veenendaal.

De leerlingen die tijdens de winterdag het onderdeel Skiën en snowboarden hadden gekozen zijn per bus naar Rucphen gegaan. Eenmaal aangekomen in de Skidôme gingen de leerlingen zich klaarmaken om de baan te betreden. Toen de leerlingen waren ingedeeld op niveau gingen de groepen met een eigen instructeur de baan op. De gevorderde  leerlingen hadden de vrijheid om zelf te kiezen van welke piste ze af gingen. Na 1 uur en 45 minuten van de sneeuw te hebben mogen genieten zat het er helaas weer op en vertrokken we om 14:00 met zijn allen weer richting het CLV.

Een andere groep leerlingen gingen per fiets richting Ede voor de survival. Hier werden verschillende activiteiten verzorgd door survivalteam Ede. De activiteiten bestonden uit een fanatiek estafette spel waarbij samenwerken belangrijk was, een leuk potje lasergamen, pijl en boogschieten en uiteraard een survival activiteit met de gehele groep waarbij de leerlingen op een leuke en fanatieke manier kennis maakten met survivallen.

De leerlingen die in Veenendaal bleven hadden een programma met verschillende extreme indoor activiteiten, waarbij ze ruim 2 uur actief bezig zijn geweest. Tijdens de dag  gingen de leerlingen met elkaar de strijd aan tijdens archery tag, vlogen ze over de kop bij bubbelbal, speelde ze tactisch en enthousiast kin-bal en lieten sommige leerlingen zien dat ze echte scherpschutters waren bij foot darts. Door de samenwerking met Sportproductions steunen de leerlingen ook gelijk hun leeftijdsgenoten in Gambia, waardoor ze daar ook een kans krijgen om veilig te kunnen sporten op school.

Al met al heeft iedereen een zeer geslaagde, sportieve, winterse dag beleefd!   

  • Winterse sportdag
  • Winterse sportdag
  • Winterse sportdag
  • Winterse sportdag
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)