Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

Maren Stoffels: Spannend tot het einde!

Het is muisstil onder de aanwezige tweedeklassers als jeugdboekenschrijfster Maren Stoffels begint te vertellen over haar boek ‘Omdat jij anders bent’. Ronja en haar beste vriend Mats vinden het vreselijk dat hun oude  school gesloopt wordt. Bovendien horen ze van Mats’ opa dat er een groot geheim zou zijn, ergens in lokaal 12. Ze kunnen alleen die nacht nog de school in, want daarna begint de sloop. ’s Nachts beginnen ze te zoeken. En dan is er nog iemand anders op zoek naar het geheim.

Zeer beeldend vertelt Maren over hoe ze aan inspiratie komt voor haar verhalen. Is het echt waar dat de opa van Mats een geheim heeft in de oude school? Het lijkt wel echt en veel leerlingen geloofden Maren dan ook. Ze vertelt zo enthousiast, dat enkele leerlingen direct het idee kregen om haar boek te gaan lezen en er een trailer van te maken.  Maar filmen in een oud leegstaand schoolgebouw is door Marens verhaal  wel erg eng geworden. 

Vrijdag 3 juni bezocht Maren Stoffels onze school. Vol humor brengt deze rasechte vertelster haar verhaal. Over haar schrijfervaringen en haar ontmoeting met de dakloze Maas in Amsterdam. Dit leidde tot het schrijven van de spannende thriller ‘Ik denk dat dit het einde is’. Haar allereerste boek ‘Sproetenliefde’ werd uitgegeven toen ze nog op de middelbare school zat.

Zit je in de tweede en heb je Maren Stoffels nog niet ontmoet? Vrijdag 10 juni bezoekt ze nogmaals onze school. Ze verklapte me al dat ze dan wil vertellen over haar  allernieuwste boek ‘Tussen de wolken’ en de spannende thriller ‘Ik denk dat dit het einde is.’ Wij kijken er alweer naar uit!

namens de sectie Nederlands, Karen Riteco

 

Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl