Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

Sportveld begeleiding: je moet het maar kunnen

Toen wij begin dit jaar begonnen aan deze zware uitdaging wisten wij niet hoeveel levenservaringen en sociale vaardigheden verworven konden worden door het helpen van de nieuwe generatie scholieren. Wij als (pré-)examenklasleerlingen zijn vastbesloten een goed nalatenschap achter te laten. Daarnaast is het naar onze mening een nobele daad om iets terug te doen voor de school die ons groot heeft gemaakt.
In de regen en de wind of wanneer het verblindende zonlicht ons lichaam opwarmt, staan wij klaar naast het gifgroene trapveldje om de orde te handhaven. Soms als toezichthoudende politieagenten, maar vaak ook als fervente voetballiefhebbers genietend van het mooie spelletje.
Men denkt misschien dat het maar een potje voetballen in de pauzes is en het niks voorstelt, maar integendeel! Als begeleiders trachten we de toekomst van onze school gaandeweg ook discipline en naastenliefde aan te leren. Deze leerzame lessen proberen wij te bereiken op een speelse en leuke manier. Aan het begin van elke pauze geven wij de gelegenheid aan de gemotiveerde spelertjes om hun eigen teams samen te stellen en samen te werken. Op die manier geven wij de leerlingen een verantwoordelijkheid en zoals de wijze Winston Churchill ooit zei: ‘’The price for greatness is responsibility”.


Dit topteam bestaat uit:
Thijs, Twan, Sam, Dounia, Thomas, Robert Jan, Timo, Jasper, Mart, Luca, Sven, Achraf, Ruben, Noah, Lieve, Susan en Marouane.
Onze regels zijn:
- Kleine teams
- Na ongeveer 5 minuten of na 2 doelpunten wordt er gewisseld
- Fairplay first

Op naar nog veel gedisciplineerde, maar bovenal gezellige pauzes!
Namens het team:
Achraf Mokhtari en Jasper van Dijk, CLV Sportveldbegeleiding

Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl