Christelijk Lyceum Veenendaal  
print

Nieuws

K&C-leerlingen wokken de kok

Donderdagavond 20 juni, de warmte was bijna tastbaar. Buiten dreigde onweer, binnen in theater De Lampegiet zinderde het van spanning en energie. De kunst- en cultuurklassen presenteerden daar in een grootse showcase de afsluiting van hun jaar.

Vijf leerlingen uit klas 1 en 2  zetten de toon van de avond met een spectaculaire jazzdans bij kaarslicht op het bekende nummer Euphoria. Hun openingsact werd gevolgd door vele stukjes toneel, zang, dans, rap en film. Regelmatig klonken luide lachsalvo's in het publiek, bijvoorbeeld bij het toneelstuk van klas 1 over huiswerk in combinatie met het gangnam style dansje.

Klas 2 presenteerde met 'Wok you' een theater- en dansvoorstelling ineen. De gasten van een nachtclub zijn ontevreden over het eten van de kok en besluiten hem te wokken. Op het aanstekelijke nummer van Queen dansen en zingen ze hem dreigend toe: 'We will wok you'.

De klassen 1 tot en met 3 hebben de gehele voorstelling zelf vormgegeven. In groepen bedachten zij de stukken om te spelen, de choreografie, de rap of het personage. In de showcase lieten zij zien hoe zij zich ontwikkeld hebben op de verschillende gebieden van de kunst. Alle klassen deden dat op hun eigen niveau. Na de eerste klas groeien de leerlingen verder in de breedte en diepte van de verschillende kunstdisciplines.

Bij de afsluiting van de avond zaten de meer dan tweehonderd leerlingen op het podium. Daar zong één van hen een prachtige solo, slechts begeleid door het tikken van het ritme met een beker. De solo werd gevolgd door een medley van popliedjes, waarna in het slotnummer 'One Way' het feest losbarstte, met alle leerlingen zingend en dansend op het podium. Een passende ontlading op deze warme avond.

 

Goed gedaan!

 

Copyright (c) 2020 CLV website
 
contactgegevens Christelijk Lyceum Veenendaal
bezoekadres: Kerkewijk 149 VEENENDAAL
postadres: Postbus 41, 3900 AA Veenendaal
telefoonnr: 0318-500621
fax: 0318-553206
e-mail: info@clv.nl